Nieuw in Nederland

My Best Team Ever® is een 1-daagse luistertraining voor teams in bedrijven en organisaties, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.

De training richt zich op de ontwikkeling van luistervaardigheden van individuele deelnemers en op de communicatie binnen het team. De kennis en vaardigheden die in de training worden opgedaan, kunnen direct in de praktijk worden gebruikt en zijn voor deelnemers ook nuttig buiten het team.

 

 

 

 

 


Belangrijkste kenmerken

  Deelnemers Minimaal 5 en maximaal 12 deelnemers. De deelnemers maken deel uit van een team, afdeling of werken veel samen.  
  Locatie De training vindt plaats op locatie of in de eigen werkomgeving.
Wij geven advies over prettige locaties voor de training.
 
  Duur De training duurt 1 dag en bestaat uit een intensief programma met verschillende onderdelen: theorie, oefeningen, feedback, videopresentaties en actieve participatie als deelnemer en als groep.  
  Trainers De training wordt verzorgd door senior trainers met jarenlange ervaring op het gebied van communicatie en organisatieontwikkeling.  
       

 

Dagprogramma

  De dag wordt opgedeeld in 4 sessies van ongeveer 1,5 uur en een gezamenlijke lunch  
  Ochtend    
  MY Ieder teamlid krijgt inzicht in zijn/haar persoonlijke luisterstijl en de voor- en nadelen ervan. Ook wordt de gewenste ontwikkeling van jouw eigen luistervaardigheden duidelijk.  
  BEST Alle deelnemers krijgen feedback op hun persoonlijke luisterstijl. Ook oefenen we met nieuwe luistervaardigheden tijdens het bespreken van het teamdoel of de belangrijkste uitdaging voor het team. Zo worden de ambities voor de toekomst voor iedereen helder.  
  Middag    
  TEAM Alle leden van het team worden zich bewust van hun eigen bijdrage aan het luisterklimaat in het team (zie ook test 3 op www.luistertest.com). Er is aandacht voor empathie, verschil van mening, erkenning en luisteren naar 'wat niet wordt gezegd'.  
  EVER Wat is nodig om met samen jouw collega's My Best Team Ever te worden? Hoe werken we aan waardering voor de teamprestaties bij anderen? Met een aantal concrete conclusies, lessen en afspraken sluiten we de dag af.  
       

 

 

De uitgangspunten zijn

 • Iedereen kan zijn of haar luistervaardigheden verbeteren
 • Teams met een goed luisterklimaat,
  presteren beter
 • Wie collega's, klanten en andere belang-
  hebbenden volledig begrijpt, bereikt meer


 


Bereik deze doelen

 • Word je bewust van jouw unieke kwaliteiten als luisteraar op de werkplek
 • Ontvang feedback over jouw luisterstijl en ontwikkeling als team
 • Leer gebruik te maken van luistertips en -technieken in alledaagse situaties
 • Ontdek hoe je met luistertechnieken in jouw team resultaten bereikt

 

 

 

 

 

Boek nu

Informeer naar de aantrekkelijke kortingen bij
vroege reservering en reservering van
meerdere trainingen binnen jouw organisatie.

meer